Wat zijn de verschillen tussen Fysiotherapie en Chiropractie?

Fysiotherapie en chiropractie lijken op het eerste gezicht veel op elkaar, maar er zijn ook duidelijke verschillen tussen de twee disciplines. Beide disciplines richten zich op het behandelen van pijn en het verbeteren van de beweging van het lichaam, maar fysiotherapie en chiropractie worden op verschillende manieren aangepakt. Fysiotherapie richt zich op het vergroten van de beweeglijkheid, het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid. Chiropractie richt zich op het herstellen van de juiste balans in het bewegingsapparaat door middel van manipulatie van de wervelkolom. Beide disciplines hebben hun eigen voordelen, maar het is belangrijk om te begrijpen welke behandeling het beste bij jouw specifieke situatie past. In dit artikel zullen we de verschillen tussen fysiotherapie en chiropractie bespreken.

Wat is fysiotherapie?

Het doel van fysiotherapie is het vergroten van de beweeglijkheid van de gewrichten, het verminderen van de pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid. Bij het behandelen van een patiënt maken de fysiotherapeuten gebruik van verschillende apparaten en/of handgrepen. Fysiotherapie is een manuele behandeling die vooral wordt ingezet bij het verbeteren van de algehele beweging van het lichaam.

Wat is chiropractie?

Het doel van chiropractie is het herstellen van de juiste balans in het bewegingsapparaat door middel van manipulatie van de wervelkolom. De chiropractor zal bepalen of het verstandig is om de wervelkolom te manipuleren en welke wervels in aanmerking komen voor manipulatie. De chiropractor zal gebruikmaken van verschillende technieken bij het behandelen van een patiënt. Dit kan gaan van getrommel op de rug, het geven van druk op de rug tot de verschillende vormen van manipulatie van de wervelkolom.

Wanneer is fysiotherapie aan te raden?

Als je last hebt van ernstige pijn in een gewricht: Bijvoorbeeld schouder of kniepijn of je een operatie aan je knie moet ondergaan omdat er een botontkalking is. Als je een operatie aan je knie moet ondergaan omdat er een botontkalking is en je voorkeur hebt voor een ‘non-invasive’ behandeling. Een ‘non-invasive’ behandeling betekent dat er geen operatie nodig is om verbetering te bereiken. Dan kan een bezoek aan de fysio handig zijn.

Wanneer is chiropractie aan te raden?

Als je last hebt van ernstige pijn in een gewricht, doordat je lichaam niet in balans is kan een chiropractor je helpen om weer in balans te komen waardoor je geen last meer voelt. Als je denkt dat je hier in aanmerking voor komt, dan kan je op zoek gaan naar een chiropractor in je buurt. Woon je in Utrecht, zoek dan gewoon op google naar chiropractor Utrecht, daarna is het een kwestie van een afspraak maken. Wie weet kan je geholpen worden en je probleem op laten lossen.