Rug- en nekklachten

Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich het vaakst melden bij een zorgverlener voor klachten aan de nek en rug. Het is dus niet diabetes, kanker of dementie. Mensen die last hebben van rug en nek klachten komen vaak terecht bij de huisarts, die deze vervolgens weer doorstuurt naar de fysiotherapeut.

Waar komen deze klachten vandaan?

Deze klachten komen vaak door het aannemen van een ongezonde houding. Hierbij kun je denken aan het voorovergebogen zitten en kijken op je telefoon. Maar ook slapen op een slecht matras kan zorgen voor rug en nek klachten. Een advies wanneer u last krijgt van klachten is trek zo snel mogelijk aan de bel dan kan erger voorkomen worden.

Wat kun je doen tegen rug- en nekklachten?

Allereerst is het belangrijk om te letten op je houding. Dit kan meestal al met een aantal simpele tips zoals het gebruik maken van de leuning van je stoel of bank. Op deze manier zorg je ervoor dat je rug ondersteunt wordt en je spieren minder werk hoeven te doen. Ook het zitten met opgetrokken schouders is niet goed voor je rug en nek, merk je dat je met opgetrokken schouders zit probeer deze zoveel mogelijk te ontspannen. Als laatste tip kan ik geven om veel te blijven bewegen. Een rondje wandelen kan al wonderen doen voor je rug en voor je mentale gezondheid. Lukt het niet om van je rugklachten af te komen neem dan eens contact op met een fysiotherapeut uit Zutphen.

Kinderfysiotherapeut

Wanneer je een kind hebt met klachten kun je een bezoekje brengen aan een kinderfysiotherapeut uit Almelo. Een kinderfysio kan helpen bij de groei en ontwikkeling, motorische problemen en lichamelijke klachten bij kinderen. De behandelingen worden op een leuke en gevarieerde manier aangeboden.

Nek- en rugklachten zijn erg vervelend, wanneer je er niet op tijd wat mee doet kunnende klachten nog erger worden en misschien wel blijvend zijn. Daarom is het belangrijk om tijdig aan de bel te trekken.