De beste bokshandschoenen kies je zo

Als je wil gaan boksen, heb je natuurlijk bokshandschoenen nodig. Wanneer je les krijgt, kun je waarschijnlijk de eerste paar lessen nog wel bokshandschoenen lenen, maar uiteindelijk is het wel belangrijk dat je je eigen koopt. Zo zorg je ervoor dat je de juiste maat hebt en dat is ook wel zo hygiënisch. Maar waar let je op als je bokshandschoenen gaat kopen? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.  

Welk materiaal moet je kiezen? 

Er zijn bokshandschoenen van leer, maar ook van kunstleer. De bokshandschoenen van leer zijn over het algemeen de beste handschoenen. Het ligt er wel aan hoeveel je bokst en hoeveel je dus gebruik maakt van de bokshandschoenen. Leren bokshandschoenen gaan namelijk een stuk langer mee en kun je dan ook wat vaker gebruik van maken. Als je één of twee keer per week op een laag tot gemiddeld niveau bokst, zijn bokshandschoenen van kunstleer prima om te gebruiken. Boks je echt op hoog niveau? Dan kun je het beste kiezen voor bokshandschoenen van echt leer.  

Is er een verschil tussen dames en herenbokshandschoenen? 

Over het algemeen zit er geen verschil in bokshandschoenen voor dames of heren. Tenminste, de fabrikant maakt hier geen verschil in. Wel is het zo dat dames meestal een kleinere maat kiezen dan heren. Welke maat je kiest hangt onder andere af van je gewicht.  

Welke maat kies je? 

De maat van de bokshandschoenen ligt dus zoals hierboven aangegeven, aan je gewicht en de omvang van je hand. Hieronder zie je een tabel met een handig overzicht. 

Gewicht vechter  Handomvang zonder bandages  Gewicht 
40-50 kg  14-16.5 cm  08 oz 
50-59 kg  16.5-19 cm  10 oz 
59-74 kg  19-21.5 cm  12 oz 
74-86 kg  21.5-24 cm  14 oz 
86-92 kg  24-26.5cm  16 oz 
92 kilo en hoger  26.5 en hoger  18 oz

Naast materiaal en maat kun je natuurlijk ook nog kiezen uit verschillende merken. Denk hierbij aan Adidas bokshandschoenen, Hayabusa bokshandschoenen en Venum bokshandschoenen.